Western Union Para Transferi Türleri

ellipse
Western Union Para Transferi Türleri

Western Union Para Transferi Türleri

calendar
icon eye 4594
Kategori: Para Transferi

Western Union Para Transferi Türleri

Western Union para transferi türleri hem kişiler hem de kurumlar tarafından sık sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Western Union ve BPN işbirliği, farklı türlerde para transferi imkanı sunmaktadır. Bu sayede ihtiyaca göre en uygun para transferi türünü seçerek kolaylıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz

Money in Minutes (Dakikalar İçinde)

Western Union ve BPN işbirliği ile sunulan para transferi türleri arasında yer alan Money in Minutes dakikalar içinde para transferi şeklinde bilinmektedir. Bu işlem ile gönderim son derece hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Para transferi işleminin tamamlanması ile beraber karşı taraf bulunduğu ülkede dilediği zaman parayı çekme imkanına sahip olmaktadır.

Money in Minutes (dakikalar içinde) seçeneği, yurtdışı para transferi konusunda son derece avantajlıdır. Bu noktada alıcı, kendine ait MTCN kodu ve kimliği ile Western Union hizmetlerinin sunulduğu noktaların birinden ödemesini alabilir. Ancak belli bir süre dâhilinde alınmayan ödemeler güvenlik önlemlerinden dolayı pasif hale getirilir. Eğer alıcı işlem pasife düştükten sonra ödemeyi almak isterse, gönderen kişinin Western Union temsilcilerini araması gerekir. Bu sayede işlemi tekrardan aktif hale getirmek mümkün olur.

Western Union ile Dakikalar İçinde Para Transferi Nasıl Yapılır?

Western Union ile dakikalar içinde para transferi nasıl yapılır sorusu Western Union ile para transferi yapacak kişilerin sıklıkla sorduğu bir sorudur. Western Union ile para transferini Türkiye’den yapacaksanız herhangi bir BPN temsilci noktasına, yurtdışından yapacaksanız herhangi bir Western Union temsilci noktasına gitmeniz yeterlidir. Temsilci noktalarına geçerli kimlik kartınız ile giderek gerekli dokümanı doldurduktan sonra işleminiz dakikalar içerisinde tamamlanır.

Alıcıya ait ilgili bilgilerin gerekli alanlara doldurulması önem arz etmektedir. Bu bilgiler; alıcının adı soyadı, bulunduğu ülke ve gönderilecek para tutarı şeklindedir. Son olarak da işlem tamamlanıp MTCN yani para transferi kodunun alıcı ile paylaşılması gerekir.

Dakikalar İçinde Para Transferi Ücreti Nedir?

Western Union ve BPN işbirliği ile yapılan para transferi işlemlerinde belli bir ücret ödenmektedir. Bu açıdan da yurtdışına para gönderecek ya da yurtdışından parası gelecek kişiler hızlı gerçekleşen dakikalar içinde para transferi ücreti nedir sorusunu sorarlar.

Western Union ve BPN işbirliği ile dakikalar içinde para transferi işlemlerinden belli oranlarda ücret alınmaktadır. BPN web sitemizde bulunan ücret hesaplama aracı ile para göndereceğiniz ülke, gönderilecek para birimi, karşı tarafa ödenecek para birimi ve gönderilecek tutarı girerek para transferi ücretleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Dakikalar İçinde Para Transferinde Limit Var mı?

Dakikalar içinde para transferi limitleri var mı sorusunun yanıtı evettir. Çünkü Western Union ve BPN işbirliği ile yapılan dakikalar içinde para transferi işleminde bazı limitler bulunmaktadır. Türkiye’den yurtdışına para gönderme üst limiti 7.500 USD veya bu tutarın TL ya da Euro karşılığı kadardır.

Dakikalar İçinde Yapılan Para Transferi Hafta Sonu Yapılır mı?

Dakikalar içinde yapılan para transferi hafta sonu yapılır mı sorusunu soruyorsanız BPN kolaylığını hiç denememişsiniz demektir. BPN ile dakikalar içinde yapılan para transferi işlemlerinde hafta sonu sınırı bulunmaz. Kişiler ya da kurumlar, diledikleri zaman kolay bir şekilde hem yurtiçi para transferi işlemlerini hem de yurtdışı para transferi işlemlerini yapabilirler. Bu durum hafta sonu, geç saatler ve resmi tatil dönemlerinde dahi geçerlidir.

Direct to Bank (Banka Hesabına Transfer)

Western Union ve BPN işbirliği ile yapılan direct to bank (banka hesabına transfer) işlemlerinde tüm süreç söz konusu bankalar tarafından yönetilir. Bu noktada gönderilecek olan para ilk önce alıcı şeklinde belirtilen bankanın kontrol süreçlerinden geçer. Daha sonra bankanın bu sürece onay vermesi gerekir. Onay işleminin ardından alıcı kişi ya da kurum ilgili parayı kendi hesabında görebilir. Bu süreçte herhangi bir aksama ya da sorun ortaya çıkarsa alıcı kişi veya kurumun kendi bankası ile görüşme yapması gerekmektedir.

Western Union ile Banka Hesabına Transfer İşlemi Nasıl Yapılır?

Western Union ile banka hesabına transfer işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtı son derece basittir. Burada ilk olarak ilgili şubeye, alıcı kişinin ya da kurumun bilgileri aktarılır. Bu bilgiler; alıcı kişi ya da kurumun adı ve soyadı, gönderilecek ülke ve gönderilecek tutar şeklindedir. Daha sonra transfer ücretinin karşılanması gerekmektedir. Sonra transfer edilecek olan paranın ödemesi yapılır. Banka, bu aşamanın ardından talebi direkt olarak işleme alır.

Banka Hesabına Transfer Ücreti Nedir?

Banka hesabına transfer ücretleri arasında hem gönderim yapılacak para birimine hem de bankanın prosedürlerine göre geniş bir skala söz konusudur. Dolayısıyla banka hesabına transfer ücreti nedir sorusuna net bir rakam vermek doğru olmaz. Burada bankalar arasında da farklılıklar görülme ihtimali vardır. Transfer ücretleri genelde gönderim yapılacak paranın birimi cinsinden belirlenir. Avrupa ülkelerinde Euro, bağımsız devletler topluluğunda Dolar ve diğer ülkelerde ise Dolar şeklindedir. Ancak bu bölgelere TL gönderimi de söz konusudur. Gönderilecek paranın cinsine ve miktarına göre transfer ücreti belirlenir. Ücret hesaplama için sayfamızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Banka Hesabına Para Transferinde Üst Limit Nedir?

Yurtdışı para transferi yapacak kişiler ilk öncelikle banka hesabına para transferinde üst limit nedir sorusunun yanıtını merak ederler. Banka hesabına para transferi noktasında bir üst limit de söz konusu olabilir. Ancak burada da net bir rakam vermek mümkün değildir. Çünkü bu durum, bankanın prosedürleri ve banka tarafından konulan limitler ile ilgilidir. Para transfer işlemlerinde üst limit paranın cinsine göre değişiklik gösterebilir. Bu noktada detaylı bilgiyi bankalardan almak mümkündür.

Western Union Para Transferi Türleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Western Union ve BPN işbirliği ile sunulan para transferi türleri arasında yer alan Money in Minutes, dakikalar içinde para transferi şeklinde bilinmektedir. Bu işlem ile gönderim son derece hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Para transferi işleminin tamamlanması ile beraber karşı taraf bulunduğu ülkede dilediği zaman parayı çekme imkanına sahip olmaktadır.

Western Union ve BPN işbirliği ile yapılan diğer para transfer türü olan direct to bank (banka hesabına transfer) işlemlerinde tüm süreç söz konusu bankalar tarafından yönetilir. Bu noktada gönderilecek olan para ilk önce alıcı şeklinde belirtilen bankanın kontrol süreçlerinden geçer. Daha sonra bankanın bu sürece onay vermesi gerekir.

Western Union ve BPN işbirliği ile sunulan Money in Minutes (dakikalar içinde) para transferi işlemlerinden ve Direct to Bank (banka hesabına transfer) işlemlerinden belli oranlarda ücret alınmaktadır. BPN web sitemizde bulunan ücret hesaplama aracı ile para göndereceğiniz ülke, gönderim türü, gönderilecek para birimi, karşı tarafa ödenecek para birimi ve gönderilecek tutarı girerek para transferi ücretleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Western Union ve BPN işbirliği ile sunulan para transferi türleri arasında yer alan Money in Minutes dakikalar içinde para transferi şeklinde bilinmektedir. Bu işlem ile gönderim son derece hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Para transferi işleminin tamamlanması ile beraber karşı taraf bulunduğu ülkede dilediği zaman parayı çekme imkanına sahip olmaktadır.

İŞLEM YAP