Yurtdışından Gelen Paranın Vergisi Var mı?

ellipse
Yurtdışından Gelen Paranın Vergisi Var mı?

Yurtdışından Gelen Paranın Vergisi Var mı?

calendar
icon eye 15903
Kategori: Para Transferi

Yurtdışından Gelen Paranın Vergisi Var mı?

Yurtdışından gelen para vergisi olup olmadığı ya da varsa ne kadar olduğu yurtdışı ile para alışverişinde olan kişi veya kurumlar tarafından en sık merak edilen konulardan biridir. BPN ve Western Union işbirliği ile günümüzde, hızlı ve güvenilir bir şekilde yurtdışına para göndermek veya almak çok kolaydır. Western Union aracılığıyla gönderilen paralarda sadece bir taraftan vergi alınmaktadır. Yani yurtdışından gelen paranın vergisi var mı sorusuna, hayır yoktur şeklinde cevap verilebilir.

Aslında yurtdışından gelen para vergisi yanlış bir ifadedir. Çünkü vergileri alıcı taraf değil gönderen taraf ödemektedir. Para transferi işlemi sırasında komisyon ve vergiler gönderici taraftan tahsil edilmektedir. Alıcı, adına gelen parayı herhangi bir ödeme yapmadan kesintisiz olarak çekebilmektedir.

Yurtdışından Gelen Paradan Vergi Kesilir mi?

Yurtdışından gelen paradan vergi kesilir mi sorusu, yurtdışı para transferi işlemlerinde en fazla karşılaşılan sorulardan bir tanesidir. Genel olarak para transferlerinde vergi alınması doğal bir işlemdir. Ancak Western Union aracılığıyla yapılan para transferlerinde gelen paradan vergi, komisyon, harç veya benzeri hiçbir şekilde kesinti yapılmadan kişinin adına gelen paranın tamamı alıcıya ödenmektedir

Yurtdışı para transferi işlemlerinde, komisyon ve vergi ödemelerini parayı gönderen taraf yapmaktadır. Ancak alınan bu miktar, bankaların aldıklarından oldukça düşüktür. Bu açıdan da BPN ve Western Union işbirliği ile yapılan yurtdışı para transferi bankalardan yapılan yurtdışı para transferine göre daha uygun maliyetli olur.

Yurtdışından Gelen Paranın Vergisi Ne Kadar?

Yurtdışından gelen paranın vergisi ne kadar sorusuna en uygun cevap yurtdışından gelen paranın vergisi yoktur şeklinde olacaktır. BPN olarak Western Union ile yaptığımız işbirliği sonucunda yurtdışına para gönderip almak çok kolay, hızlı ve bankalara göre de daha az maliyetlidir.

Normal şartlarda bankalarda yapılan para transferlerinde mutlaka bir banka hesabı olması, bankanın çalıştığı süreler içerisinde transferin gerçekleşmesi gerekmektedir. Ancak BPN temsilcilerimiz aracılığıyla yapacağınız transfer işlemlerinizde sizin ya da para göndereceğiniz karşı tarafın banka hesabı olmasına gerek yoktur. Hafta sonu, hafta içi geç vakitlerde hatta resmi tatillerde bile güvenle para transferi yapabilirsiniz.

Para transferlerinde vergileri, gönderen taraf öder. İşlem ücreti standart yani belli bir miktar değildir. Gönderilen paranın miktarı, gönderilen para birimi, karşı tarafa ödenecek para birimi ve paranın gönderildiği ülke para transferi ücret tarifesini etkilemektedir. Ücret hesaplama sayfamızdan işlemleriniz için ne kadar para transfer ücreti ödeyeceğinizi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Yurtdışından Gelen Para Vergisi Nasıl Ödenir?

Yurtdışından gelen para vergi nasıl ödenir sorusuna yurtdışından gelen paranın vergisi yoktur şeklinde cevap verebiliriz. BPN temsilcilerimiz aracılığıyla yurtdışından Western Union ile gelen paralarınızı kesintisiz şekilde alabilirsiniz. Ancak yurtdışına para gönderirken gönderen taraf bir miktar yurtdışı para transferi ücreti öder. Bu standart bir ücret olmamakla birlikte aşağıdaki unsurlara bağlı olarak değişmektedir.

  • Paranın gönderileceği ülke,
  • Gönderilecek paranın birimi,
  • Karşı tarafa ödenecek olan paranın birimi,
  • Gönderilecek tutar

Ücret hesaplama sayfamızdan kolaylıkla transfer işlemi ücretinin miktarını hesaplayabilirsiniz.

Yurtdışından Gelen Paranın Vergisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yurtdışından gelen parada para transferi işlemi sırasında komisyon ve vergiler gönderici taraftan tahsil edilmektedir. Alıcı, adına gelen parayı herhangi bir ödeme yapmadan kesintisiz olarak çekebilmektedir. Bu nedenle yurtdışından gelen paranın vergisi yoktur.
İŞLEM YAP