Yurtdışı Para Gönderme Limitleri

ellipse
Yurtdışı Para Gönderme Limitleri

Yurtdışı Para Gönderme Limitleri

calendar
icon eye 14855
Kategori: Para Transferi

Yurtdışı Para Gönderme Limitleri Nasıl Belirlenir?

  • Yurtdışına para gönderirken kimi zaman çeşitli sınırlarla karşılaşabilirsiniz. İşlem esnasında tavan bir meblağ belirlenmesine ve bu miktardan daha fazla gönderim yapılamamasına, yurtdışı para transfer limiti adı verilir. Yurtdışı para transfer limitleri ise iki farklı noktadan belirlenir. Bunlardan ilki, paranın transfer edileceği ülkenin kuralları ve düzenlemeleridir.
  • Güvenlik ve ülkedeki ekonomik yapının kontrolü amacıyla uygulanan sınırlamalar, ülkeye giren paranın kolayca kontrol edilebilmesini sağlar ve finansal ayağı olan suç eylemlerinin tespit edilmesine yardımcı olur.
  • Para girişini sınırlandıran ülkeler aynı zamanda kaçakçılık, terörün finansmanı, yasa dışı ticaret gibi eylemleri de sınırlama sayesinde ülkeden uzak tutmaya gayret eder.
  • Para transferlerinde uygulanan bir diğer limit türü ise aktarım işini gerçekleştirecek finans kuruluşlarının kendi sınırlamalarıdır. Yurtdışı para gönderimi yapan aracı kuruluşlar, işlemleri kendi şirket politikaları gereğince belirli sınırlara tabi tutabilir.

BPN Yurtdışı Para Gönderme Limitleri Nasıldır?

Dünyanın 200’den fazla ülke ve bölgesine Western Union işbirliğiyle ülke ve bölgesine  özgürce para göndermeyi düşünüyorsanız, BPN hizmetlerini tercih edebilirsiniz. BPN yurtdışı para transferi işlemleri için Western Union ile çalışır. Büyük bir deneyime sahip olan ve bugün çoğu ülkede faaliyet gösteren Western Union, dijital altyapısı ve gelişmiş şube ağıyla para transferlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilir. Western Union Türkiye çözüm ortaklarından olan BPN ise; Western Union’a entegre dijital altyapısı, uzman kadrosu ve güvenli sistemiyle para transferinizi tamamlamanıza olanak sağlar.

Siz de BPN`yi tercih ederek western Union işbirliğiyle rahatça para transferi gerçekleştirebilirsiniz. Para göndereceğiniz ülkenin en fazla ne kadar para transfer edebileceğinizi ise alanında uzman BPN temsilci noktalarından ya da işlem merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz. BPN Ödeme ve E-Para Hizmetleri’nde TL, USD ve Euro üzerinden işlem gerçekleştirebilir. Böylece kur farklılıklarından oluşabilecek limit değişimlerinden etkilenmeden rahatça transfer yapabilirsiniz. Parayı güvenle ve hızla göndermek istiyorsanız, size en yakın BPN temsilci noktasını ziyaret edebilir, hayatınızı kolaylaştıracak bu benzersiz sistemle kolayca tanışabilirsiniz.

Yurtdışı Para Gönderme Limitleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Türkiye’den yurtdışı para gönderimlerinde alt limit bulunmazken, en fazla 7.500 USD ya da karşılığı Euro ve TL’ye kadar işlem yapılabilir. Yurtdışı para transferi limiti, ilgili ülkenin koşul ve kurallarına uygun şekilde belirlenmektedir.

Western Union hizmetiyle yurtdışından adınıza gönderilen parayı alırken herhangi bir üst limit bulunmaz. Adınıza gönderilen paranın tamamını alabilirsiniz.

Yurtdışı para transfer limitleri ise iki farklı noktadan belirlenir. Bunlardan ilki, paranın transfer edileceği ülkenin kuralları ve düzenlemeleridir.

Güvenlik ve ülkedeki ekonomik yapının kontrolü amacıyla uygulanan sınırlamalar, ülkeye giren paranın kolayca kontrol edilebilmesini sağlar ve finansal ayağı olan suç eylemlerinin tespit edilmesine yardımcı olur.

Para girişini sınırlandıran ülkeler aynı zamanda kaçakçılık, terörün finansmanı, yasa dışı ticaret gibi eylemleri de sınırlama sayesinde ülkeden uzak tutmaya gayret eder.

Para transferlerinde uygulanan bir diğer limit türü ise aktarım işini gerçekleştirecek finans kuruluşlarının kendi sınırlamalarıdır. Yurtdışı para gönderimi yapan aracı kuruluşlar, işlemleri kendi şirket politikaları gereğince belirli sınırlara tabi tutabilir.
İŞLEM YAP