Yurtdışından Para Transferi Hesaba Ne Zaman Geçer?

ellipse
Yurtdışından Para Transferi Hesaba Ne Zaman Geçer?

Yurtdışından Para Transferi Hesaba Ne Zaman Geçer?

calendar
icon eye 116026
Kategori: Para Transferi

Yurtdışından yapılan para gönderimlerinde paranın hızlıca karşı tarafa ulaşmasına ihtiyaç duyulur. Western Union; teknolojik altyapısı ve yaygın hizmet ağı ile kişilerin kolayca hizmet noktalarına erişmesine ve işlemleri hızlıca sağlamalarına olanak sunar. Peki yurtdışından gönderilen paralar kaç güne gelir?

Yurtdışından gönderilen para döviz olduğu için bu işlemlerine SWIFT veya uluslararası para transferi adı verilir. Bu konuyla ilgili karıştırılan ise havale ve EFT konuları olmaktadır. Havale veya EFT o ülke sınırları içinde sağlanan para transferleri için kullanılmaktadır. Havale aynı bankalar arasında yapılan para transferleri için kullanılırken, EFT ise farklı bankalar arasında sağlanan para transferi işlemidir.

Yurtdışından Western Union işbirliğiyle adınıza gönderilen para ise hızlıca hesabınıza geçmektedir. Yurtdışından Western Union aracılığıyla adınıza gönderilen parayı size en yakın BPN temsilci noktasına giderek dakikalar içerisinde alabilirsiniz. BPN, yurtdışı para transferi işlemlerinde Western Union ile işbirliği içerisindedir. Western Union ile işbirliği içerisinde olan BPN, müşterilerinin hızlıca ve güvenle işlem yapmasına olanak sağlamış olup bilinirliğini artırmıştır.

Yurtdışından Para Nasıl Gelir?

Yurtdışından gönderilen para işlemlerinde en önemli ihtiyaçlardan birisi paranın gönderilmiş olduğu alıcı tarafından hızlıca erişilebilir olmasıdır. Gönderici ve alıcı çoğu zaman işlemlerinin en hızlı şekilde yapılmasına ihtiyaç duyar ve bunu talep eder. Yurtdışından gönderilen paranın bir başkasının hesabına geçmesi işlemine provizyon denmektedir. Provizyonun, yurtdışından gönderilen bir paranın başka bir hesaba geçmesi için Merkez Bankası’nın onayından geçmesi gerekir. Merkez Bankasının onayı sonrası bu transfer sıraya girerek hesaba aktarılmaktadır.

Yurtdışından Para Kaç Günde Gelir?

Yurtdışından para transferi yapmanız gerektiğinde, paranın ne kadar sürede ulaşacağını bilmek istersiniz. Peki, yurtdışından para transferi hesaba ne zaman geçer? Bu sorunun cevabını etkileyen çok sayıda faktör bulunabilmektedir.

Uluslararası para transferleri dünyanın her yerindeki bankaları birbirine bağlamak için kullanılan bir ödeme sistemi olan SWIFT aracılığı ile de yapılabilmektedir. Bu para transferleri bankaya bağlı olarak değişir ve para transferi yaptıktan sonra banka olağan prosedürlerini izleyeceği için süreç, oldukça uzayabilir. Genel olarak bankalar transfer süreçlerini 1 ila 5 gün arasında değişeceğini belirtir. Ancak bazı faktörler bu süreyi etkileyebilir.

Yurtdışından Para Transfer Sürelerini Etkileyebilecek Faktörler

Uluslararası para transfer sürelerinde gecikmeye sebep olabilecek bazı etkenler bulunur.

  • Yanlış ödeme ayrıntıları
  • Ödeme yöntemi
  • Banka seçimi
  • Alıcı banka kullanılıp kullanılmaması
  • Transferin yapıldığı banka
  • Hafta sonları ve resmi tatiller
  • Para birimi dönüştürme süreci
  • Ülkelerin saat dilim farklılıkları

Bu faktörlerden bazıları kontrolünüz dışındadır. Ancak para transfer işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz sistemleri seçerek bu süreleri kısaltmanın sizin kontrolünüzde olduğunu unutmamalısınız.

BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri İle Yurtdışından Para Transferi Ne Kadar Sürer?

Banka transfer sürelerinden daha hızlı bir hizmete ihtiyacınız varsa, BPN Ödeme & E-Para Hizmetlerini seçebilirsiniz. Yurtdışı para transferi işlemlerini Western Union işbirliği ile gerçekleştiren BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri, uluslararası para işlemlerinizde dakikalar içerisinde para gönderebilmenize ve alabilmenize imkân tanır. Transfer işlemlerinizi gerçekleştirmek için size en yakın BPN temsilci noktasını ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda işlemlerinizi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz. Eğer bir banka hesabı kullanarak SWIFT ile para transferi yaparsanız, bu işlem, bankaların yaklaşık olarak verdiği 1-5 günü bulabilir.

Uluslararası para göndermenin hızlı ve güvenilir bir yolunu sunan BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri, yurtdışı para transfer sürelerinizi kısaltır ve yurtdışı para transferi işlemlerinizi kolaylaştırır. Para transferlerinizi banka hesabınız olmadan ve resmî tatiller dâhil, haftanın her günü geç saatlerde bile mümkün kılan BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri ile dakikalar içerisinde para alıcıya ulaşır. Siz de, yurtdışından para transferi işlemlerinizi BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri temsilcilikleri vasıtasıyla en güvenilir, kolay ve hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yurtdışı Para Transferi Hesaba Geçme Zamanı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uluslararası para transferleri dünyanın her yerindeki bankaları birbirine bağlamak için kullanılan bir ödeme sistemi olan SWIFT aracılığı ile de yapılabilmektedir. Bu para transferleri bankaya bağlı olarak değişir ve para transferi yaptıktan sonra banka olağan prosedürlerini izleyeceği için süreç oldukça uzayabilir. Genel olarak bankalar transfer süreçlerini 1 ila 5 gün arasında değişeceğini belirtir.

Banka transfer sürelerinden daha hızlı bir hizmete ihtiyacınız varsa, BPN Ödeme & E-Para Hizmetlerini seçebilirsiniz. Yurtdışı para transferi işlemlerini Western Union işbirliği ile gerçekleştiren BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri, uluslararası para işlemlerinizde dakikalar içerisinde para gönderebilmenize ve alabilmenize imkân tanır. Transfer işlemlerinizi gerçekleştirmek için size en yakın BPN temsilci noktasını ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda işlemlerinizi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz. Eğer bir banka hesabı kullanarak SWIFT ile para transferi yaparsanız, bu işlem, bankaların yaklaşık olarak verdiği 1-5 günü bulabilir.
SWIFT ile yapılan para transfer işlemleri ortalama 1-5 gün arasında sürmektedir. Bu süreyi kısaltmak için BPN hizmetlerinden faydalanabilir ve yalnızca birkaç dakika içerisinde para transferi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye genelinde bulunan yaklaşık 2000 BPN temsilci noktalarında EFT saatlerine takılmadan, günün geç saatlerine kadar hatta hafta sonlarında bile para transferi işlemlerinizi yapabilir ve adınıza gönderilen parayı kolaylıkla alabilirsiniz.

SWIFT ile yapılan para transferi işlemlerinde işlem süresi bankalara bağlı olarak değişir ve para transferi yaptıktan sonra banka olağan prosedürlerini izleyeceği için süreç oldukça uzayabilir. Genel olarak bankalar transfer süreçlerinin 1 ila 5 gün arasında değişeceğini belirtir. Ancak gecikmeye sebep olabilecek bazı etkenler bulunabilir; yanlış ödeme ayrıntıları, ödeme yöntemi, alıcı banka kullanılıp kullanılmaması, Banka seçimi, Transferin yapıldığı banka, Hafta sonları ve resmi tatiller, Para birimi dönüştürme süreci, Ülkelerin saat dilim farklılıkları

Bu faktörlerden bazıları kontrolünüz dışındadır. Ancak para transfer işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz sistemleri seçerek bu süreleri kısaltmanın sizin kontrolünüzde olduğunu unutmamalısınız.
İŞLEM YAP