MTCN Nedir?

ellipse
MTCN Nedir?

MTCN Nedir?

calendar
icon eye 47756
Kategori: Para Transferi

Western Union ile para gönderirken veya alırken akla Western Union para transferinin nasıl takip edileceği gelir. Western Union para transferini takip etmek için ihtiyacınız olan en önemli şey MTCN adı verilen işleme özel bir numarasıdır. Her para transferi yaptığınızda, bu işleme özel bir para transfer kontrol numarası oluşturulur ve işleme ait bu kod para transfer işlemine ait dekontla beraber paylaşılır.

Western Union ile dünya çapında her gün gerçekleştirilen milyonlarca işlemde aynı MTCN yer almaz, her işlem için özgün MTCN yer alır. Para transferi kontrol numarası, Western Union ile yaptığınız para transferinize özeldir.

BPN; yurtdışı para transferi işlemlerinde Western Union ile işbirliği içerisindedir. Western Union işbirliğiyle adınıza gönderilen parayı BPN temsilci noktalarından almak için, işleme dair MTCN bilgisine ihtiyaç duyulur.

MTCN Neyi İfade Eder ve Nerede Bulunur?

MTCN, para transferi kontrol numarası anlamına gelir. Temel olarak, belirli bir para transferini ifade eden 10 basamaklı tamamı rakamlardan oluşan bir referans kodudur.

MTCN, göndericinin para transferi gerçekleştirdiğinde aldığı dekontta ya da bildirim SMS’inde yazılıdır. Alıcı, adına gönderilen parayı bir Western Union hizmet noktasından alıyorsa, gönderenin MTCN'yi kendisine iletmesi gerekmektedir.

Para transferlerinizi kontrol etmenize yardımcı olan bu numara, transfer işlemlerinizi rahat bir şekilde takip edebilmenize imkân tanır.

MTCN ile Para Transferi Nasıl İzlenir?

Gönderen ya da alıcı bir para transfer işlemini izlemek için MTCN'yi kullanabilir. Eğer MTCN’yi biliyorsanız, Western Union ile gerçekleştirdiğiniz para transfer işlemini takip etmek oldukça kolaydır. Aşağıda belirtilen adımlar ile para transferlerinizi izleyebilirsiniz:

  • İlk adım olarak yapmanız gereken, Western Union web sitesine gitmektir. Burada MTCN’yi girmeniz gerekir. Para transfer işleminin alıcı tarafıysanız, parayı gönderen kişinin para transferini yaptığında oluşan MTCN'yi sizinle paylaşmış olması önemli ve gereklidir.
  • MTCN'yi girdikten sonra işlemlerinize devam edebilirsiniz.
  • Açılan ekranda ilgili süreçleri basitçe tamamlayabilirsiniz.
  • istenilen veriler girildiğinde para transferi süreçleri ilgili açılan ekranda size sunulmuş durumda olacaktır.

Tüm bunlara ek olarak bir Western Union işbirliğiyle gerçekleştirilen para transferini telefonla veya şahsen de takip edebilirsiniz. Web sitesinde müşteri desteği bölümüne giderek iletişim bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. MTCN numarası, bu yollarla bir Western Union para transferini izlemek için ihtiyacınız olan tek şeydir.

MTCN'nizi almakta sorun yaşıyorsanız, takip numaranızı kaybettiyseniz veya unuttuysanız BPN noktalarında Western Union ile adınıza gelen parayı tahsil edemezsiniz. BPN temsilci noktalarında sağladığınız yurtdışı para transferi işlemlerinize ait tüm merak ettiklerinizi ya da almak istediğiniz bilgileri bize ulaşarak görüşmek için iletişim sayfasını ziyaret edin.

MTCN Numarası Olmadan Western Union Nasıl İzlenir?

MTCN numaranız yoksa paranız kaybolur mu? Western Union takip numaranız yoksa, elinizde başka ayrıntılar olduğu sürece transfer durumunu kontrol etmek yine de mümkündür. Yazılı bir dilekçe, kimlik görseli ve kimlik tespitiyle MTCN numaranızı öğrenebilirsiniz. Para transferi işleminde alıcı tarafsanız, gönderici tarafa ulaşarak MTCN bilgisini almalısınız. Tüm bu bilgiler Western Union işbirliğiyle gerçekleştirilen para transferinizi takip etmek için kullanılır.

MTCN numaranızı kimseyle paylaşmamalısınız. Bu açıdan MTCN’nin yalnızca gönderici ve alıcı arasında kalması en doğru olanıdır.

BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri yurtiçi ve yurtdışı tüm para transferi ve ödeme işlemlerinizi kolay, hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirmenizi sağlar. Siz de, herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan, en yakın BPN temsilci noktasına giderek 200’den fazla ülke ve bölgeye para transferi yapabilirsiniz. Kolay ve güvenli bir şekilde, dakikalar içerisinde para transferi işlemlerinizi geniş temsilci ağına sahip BPN Ödeme & E-Para Hizmetleri ile tamamlayabilirsiniz.

MTCN Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

MTCN, para transferi kontrol numarası anlamına gelir. Temel olarak, belirli bir para transferini ifade eden 10 basamaklı tamamı rakamlardan oluşan bir referans kodudur.

Para transferlerinizi kontrol etmenize yardımcı olan bu numara, transfer işlemlerinizi rahat bir şekilde takip edebilmenize imkân tanır.

Alıcının adına gönderilen parayı alabilmesi için işleme ait MTCN numarasını bilmesi gerekmektedir.

Her para transferi yaptığınızda, bu işleme özel bir para transfer kontrol numarası oluşturulur ve işleme ait bu kod para transfer işlemine ait dekontla beraber paylaşılır.

Western Union ile dünya çapında her gün gerçekleştirilen milyonlarca işlemde aynı MTCN yer almaz, her işlem için özgün MTCN yer alır.

MTCN, göndericinin para transferi gerçekleştirdiğinde aldığı dekontta ya da telefonuna gelen bildirim SMS’inde yazılıdır. 

Para transferi sonrasında işleme ait dekontta MTCN numarası yazmaktadır. Aynı zamanda bildirim amacıyla paylaşılan iletişim numarasına da SMS olarak MTCN numarası gönderilmektedir.

MTCN numaranızı kaybettiyseniz, elinizde başka ayrıntılar olduğu sürece transfer durumunu kontrol etmek yine de mümkündür. Yazılı bir dilekçe, kimlik görseli ve kimlik tespitiyle MTCN numaranızı öğrenebilirsiniz. Para transferi işleminde alıcı tarafsanız, gönderici tarafa ulaşarak MTCN bilgisini almalısınız. 

İŞLEM YAP