Para Transferi Saatleri

ellipse
Para Transferi Saatleri

Para Transferi Saatleri

calendar
icon eye 6541
Kategori: Para Transferi

Para transferi işlemleri, günümüzde gelişen teknoloji ve ulaşılabilirliğin artması ile çok daha yaygınlaşmış olup insanların hayatlarında yer etmiştir. Sevdiklerine para göndermek isteyenler, acil bir ihtiyaç anında paraya ihtiyacı olanlar farklı yöntemler ile birbirlerine para gönderebilmektedir. Para transferi işlemlerinde Havale veya EFT yöntemleri kullanılabileceği gibi farklı ödeme kurum ve kuruluşları aracılığıyla da işlemler sağlanabilmektedir.

BPN; Türkiye’de bulunan yaklaşık 2.000 temsilci noktasında yurtiçi para transferi ve Western Union işbirliğiyle yurtdışı para transferi hizmetini haftanın her günü, resmi tatillerde dahi geç saatlere kadar kesintisiz sunmaktadır. Üstelik gerçekleştirilen para transferi işleminde para, alıcıya dakikalar içerisinde ulaşmaktadır.

BPN’nin sunduğu benzersiz hizmet ile para transferi hizmeti; para transferi saatlerini düşünmeden gerçekleştirilir.

EFT Para Transferi Saatleri

Paranın gönderildiği banka hesabı ile göndermek istenilen bankanın farklı olması durumlarında yapılan para transferi işlemine EFT denir. Kısaca iki farklı banka hesabı arasındaki para transferine EFT denmektedir. Elektronik Fon Transferi (EFT) işlemleri havale işlemlerine oranla farklı banka hesabına para transferi gerçekleştiği için daha yavaş gerçekleşmektedir.

Farklı banka hesapları arasında yapılan para transferi işlemi yani EFT, havale yönteminden daha farklı sisteme sahiptir. Havale işlemi için birçok banka işlem ücreti talep etmez iken EFT işlemleri için ücret talep edilmektedir. Gönderilen miktar ne kadar yüksek olur ise EFT işlem ücreti de bağlı olarak artış gösterebilmektedir.

EFT işlemlerinde; havale işlemleri gibi günün her saatinde EFT işlemi gerçekleştirmek mümkün değildir. EFT saatleri dışında yapılan işlemlerde para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk saatlerinde aktarılmaktadır. Örneğin, resmi tatil günü olan Cumartesi günü yapılan EFT işlemi pazartesi günü ilk işlem saatlerinde hesaba aktarılır.

BPN; Türkiye’de bulunan yaklaşık 2.000 temsilci noktasında müşterilerine, resmi tatiller hatta geç saatlerde bile para transferi hizmeti sunmaktadır. BPN’nin sunduğu bu hizmet ile para transferine ihtiyacınız olduğu her an hızlıca işlem sağlayabilir, EFT saati geçti mi diye düşünmeden sevdiklerinize para gönderebilirsiniz ya da adınıza gönderilen parayı sıra beklemeden alabilirsiniz.

BPN; haftanın her günü, geç saatlere kadar verdiği hizmet ile müşterilerine sıra beklemeden para transferi kolaylığı sunmasıyla öne çıkmaktadır.

EFT saatleri dışında para göndermek için FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) kolay adres olarak bilinen para gönderme yöntemiyle EFT saatleri dışında para transferini aktif kılmıştır. Bir banka hesabından başka bir banka hesabına istediğiniz saatte para transferi yapmak istiyorsanız banka hesabınızdan Kolay Adres yöntemiyle günlük 2.000 TL'ye kadar para gönderebilmektesiniz. Kolay Adres ile para gönderimleri ister IBAN numarasıyla, ister tanımlanan cep telefonuyla ya da e-posta adresi ve T.C. numarası ile yapabilmektesiniz.

Fast Para Transferi işlemleri her ne kadar EFT saatleri dışında para transferini mümkün kılsa da işlem ücretleri normal işlem ücretlerinden daha fazla olabilmektedir. Ek olarak fast para transferinde bulunan transfer limiti para transferi işlemlerini sağlayacak kişiler için sorun olabilmektedir.

BPN; haftanın her günü Türkiye’de bulunan yaklaşık 2.000 temsilci noktasında geç saatlere kadar sabit işlem ücretleriyle hizmet vererek müşterilerinin memnuniyetini artırmaktadır.

BPN ile para transferi işlem ücretlerini işlem ücreti hesaplama sayfasından görüntüleyerek size en yakın BPN noktasında sıra beklemeden para transferi işlemlerini sağlayabilirsiniz.

BPN, geniş hizmet ağı ile dünyanın bir çok ülke ve bölgesine Western Union işbirliği ile uluslararası para transferi hizmeti de sunmaktadır.

Havale Para Transferi Saatleri

Aynı banka hesabı üzerinden yine aynı bankadaki farklı bir hesaba gerçekleştirile para transfer işlemin havale olarak kabul görmektedir. Havale işlemleri aynı banka hesapları arasında gerçekleştiği için diğer transfer işlemlerine göre daha hızlıdır ve az masraflıdır.

Aynı bankaya ait farklı hesaplar arasında gerçekleştirilen para transferi havale işlemi, haftanın her günü ve her saati gerçekleştirilebilmektedir.

Havale işlemleri; mesai saatleri içerisinde bankalar ve ödeme kuruluşlarından gerçekleştirilebileceği gibi, günün her saatinde online uygulamalar aracılığıyla da gerçekleştirilebilmektedir. Belirlenen resmi kurallar neticesinde belirli kriterler eşiğinde havale işlemlerinizi gerçekleştirebilmektesiniz.

BPN; Türkiye’de bulunan yaklaşık 2.000 temsilci noktasında haftanın her günü, resmi tatiller hatta bayram günlerinde bile geç saatlere kadar müşterilerine hizmet vererek para transferi hizmeti sunar. BPN noktalarında yapılan para transferi işlemleri sadece birkaç dakika sürer ve sıra beklemeden tamamlanır. BPN’nin yaygın hizmet ağı ve alt yapısıyla para transferi işlemlerinde para hızlıca karşı tarafa aktarılır. Yurtdışı para transferi işlemlerinde Western Union ile işbirliği içerisinde olan BPN; müşterilerine her alanda kolay ve güvenilir para transferi olanakları sunmaktadır. Üstelik günün hangi saati olursa olsun sabit işlem ücretiyle belirlenen miktarlarda para transferi işlemleri sağlanabilmektedir.

Resmi Tatillerde ve Hafta Sonları EFT

Resmi tatiller ya da hafta sonları EFT işlemi sağlayabilmeniz için Fast Kolay Para Transferi yapabileceğiniz gibi, herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan BPN noktalarından da resmi tatillerde ve hafta sonlarında para transfer işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

BPN noktalarında hafta sonu ya da resmi tatillerde dahi geç saatlere kadar para transferi işlemlerini sabit işlem ücretleriyle sıra beklemeden gerçekleştirmek için size en yakın BPN noktasını ziyaret edebilirsiniz.

Bayramlarda bankacılık işlemlerini gerçekleştirmek veya hesaba para göndermek isteyenler, bayramlarda EFT yapılır mı, bayramda havale işlemi sağlanır mı? EFT işleminde para ne zaman hesaba yatmaktadır? gibi soruların cevabını araştırmaktadır.

Resmi tatil ya da hafta sonu olması sebebiyle kapalı olan kurumların internet bankacılığından ve ATM'lerinden nasıl işlem yapılmaktadır? Ya da farklı seçenekler bulunmakta mıdır?

Hafta sonu ya da resmi tatil günlerinde, mesai saatleri dışında EFT işlemi yapılabilmektedir. Ancak yapılan işlem, bir sonraki iş günü işleme alınır ve karşı tarafından hesabına aktarılır. Fast para transferi ile belirli limitler ve farklı işlem ücretleri ile 2.000 TL’ye kadar para transferi işlemleri sağlanabilmektedir.

BPN; geniş temsilci ağı ile müşterilerine haftanın her günü resmi tatillerde dahi sabit işlem ücretleriyle para transferi hizmeti sunarak acil para transferi ihtiyacı olanların hayatını kolaylaştırmaktadır. Üstelik BPN noktalarında bu işlemler sıra beklemeden ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Resmi tatilde EFT ve Havale aynı gün hesaba geçer mi?

Son yıllarda gelişen teknoloji ile internet çağında tüm bankacılık işlemleri daha kolay yapılır hale geldi. Para çekme, para gönderme, fatura ödeme gibi bir çok işlem dijital süreçlerle de tamamlanabilmekte olduğu gibi farklı kurum ve kuruluşlar aracılığıyla da sağlanabilmekte. Banka hesabına ihtiyaç duymadan para transferi işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler ise BPN temsilci noktalarında sıra beklemeden sabit işlem ücretleriyle para gönderme / alma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Bankacılık işlemlerinin; resmi tatiller ya da hafta sonu araya girdiğinde durmuş olarak gözükse de aslında bir çok insan farklı yollar ile para transferi işlemi gerçekleştirebilmekte.

Peki resmi tatillerde ve hafta sonu EFT işlemi en hızlı ve uygun şekilde nasıl gerçekleştirilir?

Resmi tatilde gönderirken para aynı gün hesaba geçer mi?

Eğer bir banka hesabı üzerinden 2.000 TL üzeri para transferi sağlıyorsanız iletilen miktar ilk çalışma günü saatlerinde hesaba aktarılır. 2.000 TL ve altı para transferi ise Fast ödeme yöntemi ile farklı işlem ücretleriyle anında sağlanabilmektedir.

BPN; sahip olduğu benzersiz hizmet ile resmi tatiller ya da hafta sonları dahil tüm günler geç saatlere kadar yurtiçi ve Western Union işbirliğiyle yurtdışı para transferi hizmeti sunar. Sevdiklerinize hızlıca para gönderebileceğiniz gibi adınıza gönderilmiş parayı da alabilmektesiniz. Üstelik BPN noktalarında hangi gün ve saat olursa olsun sabit işlem ücretleriyle para transferi işlemlerini güvenle sağlayabilirsiniz.

Siz de size en yakın BPN temsilci noktasını görüntüleyin. İşlem ücretinizi hesaplayın. BPN temsilci noktalarında hızlıca para gönderin, alın.

Para Transferi Saatleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

EFT saatleri vardır. 17.00’dan sonra yapılan EFT para transferi bir sonraki günün mesai saatinde hesaba geçmektedir. Bu nedenle 24 saat EFT para transferi yapılamamaktadır.

Bankaların mesai saatleri dışında yapılan EFT para transferi sabah mesai saati başlangıcı olan 8.30’da hesaba geçmektedir.

Bankalar aracılığı ile para transferleri sabah 8.30-17.00 saatleri arasında yapılmaktadır. FAST para transferi ise 24 saat yapılabilmektedir. Ancak belli bir limiti bulunmaktadır.

BPN ile yapılan yurtiçi para transferi, BPN ve Western Union işbirliği ile yapılan yurtdışı para transferinde haftanın her günü, resmi tatillerde ve gece geç saatlerde bile kolaylıkla para transferi yapabilirsiniz.

İŞLEM YAP